FAQ

Spørsmål og svar

KAN HELOSAN® BRUKES TIL BÅDE DYR OG MENNESKER?

Det stemmer, Helosan® ble fra begynnelsen brukt for å beskytte og reparere melkekyrnes spener. Jentene som smurte på Helosan® på kyrnes spener oppdaget imidlertid at selv deres tørre og sprukne hender ble myke og fine av salven. I dag er Helosan® et velkjent hudpleieprodukt som beskytter og gjenfukter huden din.

KAN HELOSAN® BRUKES FOR PLEIE AV TATOVERT HUD?

Ja, Helosan® er et utmerket valg for den som vil gjøre sin tatoverte hud myk og smidig.

STEMMER RYKTENE OM AT HELOSAN® KAN HA EN BLEKENDE EFFEKT PÅ TATOVERINGEN?

Nei, det er ikke riktig. Helosan® hudsalve er en hvit substans som jobber seg inn i huden og har et langvarig resultat der salven finnes på huden. Derfor kan det se ut til at huden rundt det innsmurte området har blitt en anelse lysere under behandlingstiden.

HVORDAN FUNGERER HELOSAN® FOTSALVE?

Helosan® fotsalve er spesielt tilpasset pleie av føttene. Den inneholder samme stoffer som Helosan Original med tilskudd av karbamid og melkesyre. Helosan® fotsalve løser opp hard hud rundt føttene og myker opp området. Fotsalve motvirker også dårlig lukt.

HVORFOR ER EN HØY FETTPROSENT VIKTIG?

Når huden inneholder for lite fett og vann, blir den tørr og kan flasse og klø. Når du bruker Helosan® som er en krem med høyt fettinnhold, får huden en beskyttende barriere som gjør at fukten blir igjen i huden. Fettet fyller opp med de ytre hudcellene og gjør huden tettere, noe som forhindrer av vann fordamper.

ER DET BARE EN HØY FETTPROSENT SOM GIR DEN GODE EFFEKTEN AV HELOSAN®?

At Helosan® har et høyere fettinnhold (over 60 %) og en mindre mengde vanninnhold har stor betydning for salvens sterke egenskaper til å motvirke tørr hud. Helosan® inneholder vegetabilsk glyserin (glyserol), noe som er en naturlig fukt- og fettgiver som gir en fantastisk følelse i huden. Glyserinen drar til seg fukt fra omgivelsene og kapsler det inn i huden. Takket være sin hudnære pH-verdi passer det utmerket å bruke til både følsom hud og spedbarn. Helosan®s unike sammensetning av skånsomme, fuktighetsbevarende og mykgjørende ingredienser jobber sammen for å styrke, beskytte og gi huden tilbake sin naturlige barrierebalanse.

KAN HELOSAN® BRUKES PÅ SPEDBARN?

Ja, Helosan® kan brukes på spedbarn.

KAN HELOSAN® HJELPE FØTTENE MINE NÅR JEG LØPER MYE?

Om man sporter mye eller trimmer ofte, pleier føttene å få litt juling tiden man er aktiv. For å beholde føttenes smidighet er det viktig å både file og mykgjøre føttene med jevne mellomrom. Slik unngås også vannblemmer da føttene ikke er harde og utrivelige mot skoen.

Med Helosan® fotsalve kan dere enkelt myke opp hælene og mellom tærne for en behagelig følelse på løpeturen.

HVILKEN FORDEL HAR HELOSAN® FOR ARBEIDENDE HENDER?

Hender som arbeider i harde og tøffe miljøer, tenderer ofte å bli harde, neglene misfarges og man får gnagesår. Helosan tilfører huden fukt og fett, og gir den en behagelig vann og smussavvisende overflate. Helosan legger seg som et midlertidig lag på huden og gir huden tid til å gjenfukte seg og bli mer motstandsdyktig mot de tøffe miljøene man arbeider i.

INNEHOLDER HELOSAN® NOEN FARGESTOFFER ELLER PARABENER?

Nej.

HVORDAN FUNGERER HELOSAN® ORIGINAL?

Helosan® er en hudsalve som gjør tørr, følsom og irritert hud myk og smidig. Salven legger seg som et tilfeldig lag oppå huden slik at den får tid til å gjenfuktes og bli motstandskraftig mot ytre påvirkninger som sol, vind, kulde og vann. Helosan® hudsalve bidrar også til å gjenopprette hudens naturlige balanse.

INNEHOLDER HELOSAN® PARFYME?

Nei, Helosan® inneholder ikke parfyme eller andre kunstige duftstoffer. Helosan® inneholder Eucalyptus Globulus som er en naturlig olje som sørger for at salven får en mild og behagelig duft.

INNEHOLDER HELOSAN® NOEN ANIMALSKE INGREDIENSER?

Nei, Helosan® er helt fri for animalske ingredienser, det vil si 100 % vegansk!

HVOR KAN MAN KJØPE HELOSAN®?

Helosan® kan kjøpes i din dagligvarebutikk og på apotek.

BLIR DET NOEN FORSKJELL OM MAN PÅFØRER ET VELDIG TYNT ELLER VELDIG TYKT LAG AV HELOSAN® HUDSALVE?

Det er veldig indviduelt og kommer an på hvor raskt kroppen din tar opp salven. Generelt vil vi hevde at forskjellen ikke er så stor. Så lenge man påfører en passe mengde salve, pleier salven like mye avhengig av mengde. Tiden salven er på huden kan det være behagelig å ikke påføre for mye til det blir klebrig.

Prøv dere gjerne frem til dere kommer frem til hvor mye salve akkurat deres kropp kan ta opp i hvert tilfelle.

KAN HELOSAN® BRUKES VED PSORIASIS OG ANDRE HUDSYKDOMMER?

Helosan® er egnet for å lindre tørr, følsom og irritert hud med svekket hudbarriere og kan brukes for pleie av huden sammen med andre legemiddelprodukter for behandling av psoriasis og andre hudsykdommer. Helosan® hudsalve behandler dog ikke problemene eller får problemene til å forsvinne. Helosan® lindrer problemen og forhindrer at området blir tørt og irritert.

KAN HELOSAN® BRUKES UNDER GRAVIDITET?

Helosan® kan med fordel brukes når du er gravid, så vel som på tørre hudpartier på hender og føtter som på den mer følsomme huden på magen. Helosan® inneholder ingen aktive ingredienser, det vil si at de ikke tar seg inn i blodet men legger seg bare på hud. Dermed er Helosan® trygg å bruke under graviditet. at.

KAN HELOSAN® BRUKES TIL HUDPROBLEMER PÅ INTIME OMRÅDER?

Alle overflateområder på kroppen som skinke, brystvorter og rundt lysken kan smøres inn med Helosan® hudsalve for å myke opp tørr og irritert hud. Merk at Helosan® ikke er ment for «innvortes bruk».

HELSOSAN® for dyr

ER DET FARLIG OM DYRET SLIKKER I SEG HELOSAN®-SALVEN ETTER AT MAN HAR SMURT PÅ DEN?

Helosan®-salven inneholder kun sikre og 100 % veganske ingredienser. Det er derfor ingen fare om husdyret ditt skulle slikke i seg rester etter at du har smurt området. Vi anbefaler dog at dere oppbevarer salven utilgjengelig for dyr ettersom større konsum av produktet potensielt kan forårsake mage-tarmsymptomer.

HUNDEN/KATTEN MIN HAR HUDALLERGI, KAN JEG BRUKE HELOSAN®?

Helosan® pleier og gjenfukter huden og hjelper den å stabilisere sin naturlige flora. Den kan brukes sammen med andre legemiddelprodukter for å behandle ulike former av hudsykdommer som for eksempel allergi der salven lindrer problemene og forhindrer at området blir tørt og irritert. Helosan®-hudsalven behandler dog ikke om det finnes en underliggende problematikk som allergi eller parasitter. Er du i tvil om dyret ditt kan ha en underliggende hudsykdom, anbefaler vi at kontakter dyrlegen din for utredning.

HVILKEN HELOSAN®-SALVE SKAL JEG BRUKE TIL DYRET MITT?

Hvis dyret ditt har ekstra tørr hud, kan du bruke Helosan® fotsalve, som ligner Helosan®-originalen, men som har et betydelig høyere fettinnhold og på grunn av dette også gir en mer intensiv fuktforsterkning til den tørre og irriterte huden. Dessuten inneholder Helosan® fotsalve urea og melkesyre som fremskynder gjenfukting av huden. Helosan® fotsalve er perfekt for å ta hånd om poter som har blitt tørre og sprukne.

KAN JEG SMØRE HELOSAN® SALVE PÅ MITT HUSDYRS SÅR?

Helosan® salve kan brukes ved mindre overflatesår som for eksempel mindre hudsprekker. Ved større sårskader/væskende eksem kan Helosan® være bra å smøre inn huden rundt såret/eksemet, da det legger seg som et tilfeldig lag på huden som beskytter denne mot for eksempel sårvæske som er for irriterende for huden.

DYRET MITT HAR EN ”DRENERING” – KAN JEG BRUKE HELOSAN® HUDSALVE FOR Å BESKYTTE HUDEN MOT SÅRVÆSKEN?

Helosan® fungerer bra å bruke på huden rundt dreneringen for å beskytte den mot sårvæskens irriterende egnskaper da den legger seg som et beskyttende lag. Påføres etter rengjøring av området

Helosan® skal ikke plasseres på dreneringen eller i selve såret.