Eteriske oljer i hudpleie – Eucalyptus Globulus

Eteriske olje og naturlig dufter påvirker oss ikke bare gjennom duft. De har terapeutisk og hudpleiende effekt gjennom sine spesifikke vekst og duftemner.

Eterisk olje med frisk duft og pleiende egenskaper

Fra blad på eukalyptustreet utvinnes en olje som kan brukes bådei hudpleie og medisin Eucalyptus globulus. Den eukalyptusoljen inneholder mest av er den bioaktive stoffet eukalyptusolje. Eukalyptusoljen har en herlig oppfriskende aromatisk, mintlignende duft, hvilket også er grunnen til at den blir tilsatt i Helosan®s hudpleie produkter. Helosan® inneholder hverken parfyme eller andre kunstige duftemner, den friske duften kommer helt og holdent fra Eucalyptus Globulus oljan.

Eucalyptus globulus i hudpleie

Historisk skal oljen ha forekommet i ayurvedisk medisin i India rundt år 1000 f.kr. Medisinsk benyttes eukalyptus for sin evne til å lindre pustebesvær, hoste, forkjølelse og hodepine. Idag kommer dessuten antibakterielle og antiseptiske egenskaper til nytte også innen hudpleie. Takket være sine regenererende og antiflammatoriske egenskaper passer eukalyptusoljen fint til fet og problemhud, da den normaliserer produksjon av fett og minsker porer. Eterisk olje eukalyptus har også i mange vitenskaplige studier vist sig være insektsavvisende og er derfor meget effektiv mot insekter som mygg og knott.