Hudpleie for mamma og baby – det her bør du tenke på!

Helosan® er en mild, fuktighetsgivende og parfymefri salve som med fordel kan anvendes under graviditeten men også etter. Karin Norrbrink, Preglifes jordmor forteller hvorfor man kan kjenne behov for å smøre seg etter graviditeten og fordelen med å bruke en mild salve som Helosan® til både mamma och baby.

Helosan® – Skånsom hudpleie

Helosan® er en skånsom alt-i-ett salve som med få utvalgte ingredienser og uten kunstige duftemner kan anvendes på tørr og følsom hud. Salven tilfører hudvennlig fett som fremmer hudens egen reparasjonsprosess og hjelper til å bevare hudens elasisitet. Derfor er den behagelig å anvende under og etter graviditet.

– Under graviditeten blir man generellt tørrere, spesielt på magen der huden strekkes ut. Vi anbefaler alltid en salve med så få tilsetninger som mulig, det er også viktigt etter graviditeten når man er nær sitt barn, sier Karin Norrbrink.

Velg en mild salve – les mer om Helosan® her

Karin Norrbrink, jordmor

Derfor kan du kjenne deg tørr etter graviditeten

Etter graviditeten kan det være behagelig å smøre seg fordi kroppen bruker mye væske, og man blir lett uttørket. Glem derfor ikke å drikke tilstrekkelig med vann.

– Etter fødsel slipper den væske man samlet på sig under graviditeten. Om man ammer bruker kroppen også mer væske fra de reservelagre som finnes. Dette kan føre til tørr hud, sier Karin.

Helosan® tilfører fukt, beskytter og kan brukes på hele kroppen, også på ømme og såre brystvorter etter amming.

Tillknytt deg til din Baby

Etter fødsel og noen uker etter er det viktig at du og din baby beholder den naturlige kroppslukt og at du unngår produkter med tilsetning og kunstige stoffer

–Kroppslukt spiller en stor rolle for barnets og mors tilknytning til hverandre, under EKG- undersøkelser kan man se økt hjerneaktiviet når en mor lukter på sitt barn. Dessuten er babyens hud veldig følsom og det er derfor viktig å bruke en salve som er så snill og mild som mulig, sier Karin.

Helosan® har en mild parfymefri formulering med nøye utvalgte ingredienser som passer barnets følsomme hud. Salven forebygger og lindrer eksem, utslett, irritasjoner og tørrhet, for eksempel bleieutslett og irriterte stumper.

Les mer om Babyeksem og tørr og følsom hud hos barn her.