HJELP HUDEN Å KOMME I FORM

Noen personer har mer følsom hud kan lett få problemer med kviser/uren hud som oppstår etter en svett treningsøkt. Mens andre kan oppleve tørr og kløende hud. I denne artikkel forklarer vi hva dette kan komme av samtidig som vi gir deg våre beste tips på hvordan du hjelper din hud å komme i form.

Slik påvirkes huden av trening

Regelmessig fysisk aktiviet er ikke bare bra for din helse, men også huden yter godt av trening. Ved trening øker vår puls og blodomløp, den økte blodsirkulasjonen gir igjen næringstilførsel til huden. Huden som ellers får næring etter våre organer har tatt sitt, får dermed mer næring hvilket motvirker nedbryting og holder aldringstegn tilbake. Samtidig økes produksjonen av kollagen, et protein som finnes i huden. Treningen minimere også stress og gir økning av hormoner på en positiv måte. Studier viser at uansett alder får regelmessig mosjon nesten en umiddelbar foryngende effekt på din hud.

Ta vare på din hud etter treningsøkten

Trening er i seg selv bra for kropp og sjel, men fysiske aktiviteter kan utsette din hud for ekstra stress. Økt svetting og vår vane med å alltid rengjøre huden etter treningsøkten sliter selvsagt ekstra på hudens egen beskyttelsesbarriere. Pleier man ikke sin hud etter hver treningsøkt kan treningen på sikt føre til hudproblem. Fuktighet som forlater huden må også tilføres. Vær snill mot din hud når du trener og gjør det til en vane å fukte din hud etter hver dusj.

Tenk på – Høyintensiv trening påvirker følsom hud

Har man en tendens till å rødme som følge av trening, noe som ikke alltid er ønskelig. Om du dessuten lider av rosacea, psoriasis eller annen inflamatoriske hudsykdommer kan tilstaden forverres. Fordi det er varmen som trigger sykdom og symptomene kan trening i et kaldere miljø, som svømming, være å foredra i perioder når symptomene er størst.

Utendørstrening- Beskytt din hud mot vind, blåst och kulde

Trener du utendørs skal du husk å beskytte huden i ditt ansikt. Bruk solkrem om sommeren og en ekstra fet krem som Helosan® Original på de kaldere årstider. Salven legger seg som et beskyttende lag over huden og gir huden tid til å gjenopprette sin fuktighet. Salven hjelper også med å gjøre huden mer motstandsdyktig mot ytre påvirkning som kulde, vind og vann.