Lider du av stresset eller følsom hud? SLIK KAN DU BEROLIGE DEN

Tørr hud på kroppen er oftes følsomt, men følsom hud kommer ikke alltid av tørrhet. Visse menneskers hud er naturlig følsom, når den er i god fuktbalanse. Det finnes mange ting som kan gjøre huden stresset og følsom. For mye stress påvirker oss og vår helse negativt – og gjenspeiles i huden. Til og med forurensinger, sol, vind og peeling kan stresse huden. Men hvordan synes stress for huden og hvordan beskytter du deg? Her går vi igjennom ulike grunner til stress for huden. Hvilke konsekvenser det kan få hvordan vi best beskytter huden mot stress.

Hvordan minimerer man stress på huden?

Huden kan påvirkes av stress utenfra, og forstyrre hudens immunforsvar, for eksempel ved:

 

  • Peeling og syrer
  • Vær og vind
  • Foruresninger
  • For mye soleksponering
  • Airkondition
  • Blått lys fra skjermer.

Hvilke konsekvenser får stress for huden?

Stress gjør det vanskeligere for huden å regulere og balansere seg selv, og det øker sjansen for inflamatoriske hudsykdommer som utslag, akne og rosacea, eksem, psoriasis og for tidlig aldring. Det finnes en tydlig kobling mellom hjerne og hud. Emosjonellt stress resulterer i økte kortisolnivåer, et stresshormon som ved høye nivåer er kjent for å bryte ned kollagen og utløser betennelser i kroppen. Denne betennelse gir opphav til stresset hud og kan påvirke hudens forsvarbarrierer. Stress kan også minske mengden DHEA – et oppbyggende ungdoms og vitalitetshormon som blant annet bidrar til å skape immunforsvarets antikopper og beskytter mot for tidlig aldring.

Hudpleie for stresset hud

Følsom og stresset hud er mer sårbar. Det er viktig å investere i hudpleie som kan hjelpe din stressede hud å slappe av og gjenvinne sin elasitet. Helosan® tilbyr en mild og pleiende hudpleie, spesielt tilpasset ømfintelig og følsom hud som lett reagerer på stress, kulde og varme. Den passer også perfekt for personer som er overfølsom mot dufter, konserveringsmiddel eller farger. Helosan® inneholder glycerin, en vanlig hudpleie ingrediens som har fuktbindende egenskaper som demper irritasjoner i huden og hjelper hudbarrierens fuktbalanse og funksjoner. Gjennom å holde huden myk og smidig er den ikke like sårbar for ytre skader fra ytre faktorer. Helosan® beroliger, balanserer, beskytter og styrker følsom og irritert hud, samtidig som den hjelper å stabiliserer hudens naturlige flora.